Site Loader

När får man vara helt ensam och äntligen chansen att bara vara sig själv, om inte i bilen. Det kan vara på väg hem, på väg till jobbet, ut på ett ärende, den dagliga pendlingen, ut på långresa eller för att hämta någon eller något. Oavsett skäl till att man spenderar sin tid i bilen blir hela egentiden så mycket bättre med en bilstereo av högsta kvalitet i bilen.

Men även när man har andra med i bilen, vänner eller familj, är värdet av en bra bilstereo högt. Att ha ett genomgående bra ljud som alla kan ta del av, ljus som är anpassningsbart för de olika platserna och de olika personerna gör bilvistelsen till en ren njutning.  Förr fanns det inte många mer möjligheter när det kom till bilstereo än att kunna spela först kassettband, och sedan CD-skivor till ett ganska värdelöst ljus om man ska vara ärlig. Nu ser möjligheterna helt annorlunda ut. Utbudet har vidgats extremt mycket och ljudbilden i bilen går i princip att skräddarsy efter egna behov och önskemål. Oavsett om man ute efter en basic bilstereo med simpla men bra och fungerande funktioner eller strävar man efter mer utvecklad, professionell, allround och häftig bilstereo, så finns det bilstereor som passar både bilen och plånboken alldeles utmärkt.När man ska hitta sin bästa bilstereo ska man fråga sig själv vad det är man är ute efter. Vilken prisbild talar vi om? Det finns stereor i priser mellan allt från 500-lappen till mer avancerad audiofunktion på ungefär 3000 kronor. Allt beror på hur bra ljud man vill ha och vilka funktioner som behövs. Vilka funktioner har man att välja mellan då? Tja, om man önskar ha CD-spelare, vill man ha USB-ingång, AUX-ingång, möjligheter till att koppla till Bluetooth, möjligheten till att koppla Bluetooth till en eller fler telefoner, DAB, en till fyra par lågnivåutgångar…  Möjligheterna är fantastiska idag. Dessutom är de så mycket mer trafiksäkra än vad de var förr i tiden. Idag kan man både ha bra ljud, lyssna på musik, styra vad och hur man vill lyssna – samtidigt so man har fullständig kontroll över vägen och trafiken, och både händerna placerade på ratten.

Smart bilstereo

För den som vill ha sin bilstereo direktkopplad och helt styrd från sin mobiltelefon finns det naturligtvis smarta bilstereor. Där styr man musik, GPS, radio, telefon med mera genom sin smartphone i stället för att ha två separata enheter. Det finns även bilstereo med aktiv Spotify-funktion för den som älskar att streama musik. I princip alla bilstereor har idag helt vettigt ljud. Självklart skiljer sig ljuden åt och dessutom kan man köpa till både högtalare och bas till sin stereo om man vill bygga ut ljudet och få en än mer högkvalitativ musik- och musikupplevelse i bilen. Lägger man på några kronor på sin bilstereo kan man räkna med att möjligheterna till att komplettera ljudet i bilen på fler sätt ökar markant. Roliga funktioner som röststyrning, blinkande lampor som diggar och ger feeling i takt med musiken och valfri och inställningsbar färg på displayen gör även att bilstereon blir en kul detalj i bilen.

Smart bilstereo

 

Post Author: Bryad