Site Loader

Idag använder de flesta sin smartphone varje dag. Det handlar inte längre bara om att ringa och ta emot samtal utan man förväntar sig så mycket mer av en mobiltelefon. Till och börja med så bör man utgå ifrån sitt eget behov innan man börjar att titta bland alla mobiltelefoner som finns på marknaden. Vad är det som är viktigt och vad värdesätter jag mest. Det kan vara allt från extra lång batteritid till en riktigt bra kamera.

Hur många megapixlar en kamera har behöver inte vara avgörande för hur bra den är. Många andra delar spelar in då det kommer till att få den perfekta bilden. Ljuskänslighet och andra saker är också viktigt. Läs olika recensioner av den smartphone som är intressant och få på så sätt olika tips på vad andra användare anser. Kanske de tipsar om en annan telefon som är billigare men har bättre funktioner. Gör en ordentligt research för att bli riktigt nöjd.

Det finns många märken på marknaden och de mer etablerade märkena är ofta lite dyrare just för att de är kända märken. Fördelen med att köpa ett känt märke är att det kan vara enklare att få skärmen utbytt eller reservdelar om telefonen skulle gå sönder. Ett mindre känt märke behöver inte vara dåligt för det. Jämför priser på flera ställen då det finns mycket pengar att spara på att vara medveten om olika alternativ. Är det inte akut med en ny telefon kan ett annat tips vara att vänta tills butikerna har någon form av erbjudande. Exempelvis kan mellandagsrean vara ett sånt tillfälle då det går att göra fynd om man håller ögonen öppna.

Få bättre hälsa med en smartphone

En smartphone kan idag användas till så mycket mer. Aktivera stegräknare och använd någon hälsoapp för att få bättre kontroll över hälsan. Det kan motivera till att röra på sig mer och genom att spara all träning som man utför och ha statistik. När promenaden går lite fortare och man inte är lika svettig så har man det sparat.

Det finns också många appar där det går och lägga in vad man äter och när man äter. På så sätt får man en bra översikt kring hur stor kaloriintag man har jämfört med vad man uppskattningsvis bör ha. I dessa appar brukar det också gå att göra inställningar och få tips och idéer på olika recept och menyer. Involvera familj och vänner i det och utmana varandra. Vem går flest steg på dagen och vem går mest steg under en vecka? Det gör att man tillsammans kan motivera och peppa även dagar då det känns extra tungt. Ta en promenad tillsammans och prata om dagen istället för att knäppa igång TV:n.

Många av dessa appar är dessutom webbaserade så att det också går att komma åt från en vanlig dator. Det gör det extra enkelt att dela all information som man under en dag har samlat in via sin smartphone. Använd smartphonen till bra saker som exempelvis hälsan!

Post Author: Bryad