Site Loader

Spelmarknaden, både när det gäller PC och tv-spel som Xbox och PS, är en enormt stor marknad och en som växter konstant vilket man också kan se då allt fler och fler spel får professionella ligor och ser spelare som får betalt av sponsorer, för att spela. Från de enkla spelen som Pong och Tetris till dagens enormt avancerade spel, så genererar marknaden miljarder med dollar årligen. Under 2015 sågs denna försäljningssiffra landa på 74 miljarder dollar, motsvarande över 600 miljarder kronor med dagens valutakurs och siffrorna för 2016 lär ha varit ännu högre och än ser vi ingen hejd på ökningen. Med spel som blir mer och mer verklighetstrogna och utmanande, ökar också intresset för spelandet, och vi ser nya åldersgrupper ta sig an dagens spelande och inte bara den yngre generationen. Speltillverkarna har medvetet riktat in sig mot medelåldern och äldre, då dessa generationer har så mycket fritid kontra den yngre.

Här nedan tänkte jag ta en titt på de tio bäst säljande spelen någonsin, vilket också är en enorm blandning av både nya och gamla spel.

Plats 10 – DIABLO 3

Diablo 3 är den tredje versionen av detta otroligt populära RPG spel från Blizzard Entertainment. Sammanlagt har man sålt över 30 miljoner exemplar av detta spel fördelat på PC, MAC, Xbox 360 samt Playstation 3. Även om spelet kom ut 2012 och är idag 5 år gammalt, kan man fortfarande se en stadig försäljning av produkten.

Plats 9 – Nya Super Mario Bros

Näst ut hittar vi ett ännu äldre spel, som först släpptes på marknaden under 2006 och som sedan des har sålts i 30,8 miljoner exemplar världen över, tillräckligt för att ge spelet en niondeplats i denna lista.

Plats 8 – Wii Sports Resorts

Detta spel släpptes av Nintendo under 2009 och har sedan lanseringen sålts i omkring 32,8 miljoner exemplar. Detta var uppföljaren till det otroligt populära Wii Sports som också finns med på denna lista, med sin andraplats.

Plats 7 – Tetris (Game boy)

Tillhörde ni skaran som någon gång ägt ett game boy, då har ni med största sannolikhet också ägt och spelat Tetris. Första gången Game Boy versionen av Tetris presenterades för marknaden var så långt tillbaka som 1986. Sedan dess har det sålts 35 miljoner exemplar av spelet.

Plats 6 – Mario Kart Wii

Mario Kart för Wii släpptes under 2008, efter att företaget skördat enorma framgångar med spelet på tidigare Nintendoenheter. Denna version genererade en försäljning på 36,4 miljoner exemplar vilket gör det till de sjätte bästsäljande spelet i världen.

Plats 5 – Super Mario Bros

Det finns nog inte många där ute som aldrig hört talas om Super Mario Bros och dess figurer. När spelet lanserades för första gången 1985 blev det en enorm hit för spelkonsolen Nintendo Entertainment System (NES) och företaget såg en försäljning på hela 40,3 miljoner exemplar världen över.

Plats 4 – Grand Theft Auto V

Detta var den femte upplagan i Grand Theft Auto serien, förkortat GTA. Sedan lanseringen under 2013 har spelet sålts i massiva 53 miljoner exemplar fördelat på PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One samt PC.

Post Author: Bryad