Site Loader

Vi ser dem dagligen, en del har de stora hörlurarna som täcker hela öronen. En del har hörlurar som bara stoppas i örat och knappt syns. Vi ser människorna med hörlurarna på tåget, i flyget, i löparspåret och på gatan. Men vad är det som gör Bose s hörlurar så speciella och vad är det som gör dem så populära?

Historien bakom Bose

Historien om företaget Bose är inspirerande och lärorik, det är en historia om väldigt hårt slit, om framgång och om envishet och den började redan 1964, alltså för över 50 år sedan. Grundaren Amar Bose drömde sedan barnsben om att uppfinna något eget, han älskade att ta isär delar och var fascinerad av elektronik. Och redan i familjehemmet startade han upp sitt första företag med att reparera radioapparater. Kanske är det därför företaget är så högt respekterat, Amar Bose har sedan ung ålder arbetat hårt för att lyckas med sitt företag vilket idag lyser högt på teknik himmelen. Företaget drivs vidare idag med samma mål som vid starten, att utveckla nya teknologier med användarfördelar. Bose har lyckats och står bakom en hel del innovationer som bland annat har förändrat och utvecklat produkter inom ljud.

Några av de olika hörlurarna

Numera finns en mängd olika Bose hörlurar för alla olika situationer i livet, för när du ska sporta, pendla eller kanske bara stänga ute omvärlden för en liten stund. Några andra är trådlösa, har pulsmätare och ett par stycken är också vattentåliga. Boses första trådlösa in-ear hörlurar heter Soundsport Free, och är svett och vädertåliga, de är främst framtagna för träning och har en av de allra bästa och långvariga batteritiderna på marknaden. I de allra flesta bäst i tester hamnar Bose s hörlurar uppe i topp och de senaste 15 åren har Bose satsat på brusreducerande hörlurar där du med en enda rörelse kan stänga ute hela världen. Den allra senaste versionen av hörlurarna, Quietcomfort 35, är idag marknadens mest populära hörlurar. Tanken är att du ska kunna stänga ute distraktioner och att du lugnt ska kunna lyssna på musik utan att störas. Genom att hörlurarna mäter och jämför omgivningsljudet så stänger lurarna sedan ute ljudet med en motsatt signal. Bland annat så finns de brusreducerande hörlurarna både som over- ear och in- ear. Några av Bose s hörlurar är anpassade för Samsung och Android telefoner och vissa är enbart anpassade för Apple, men alla ger dig möjlighet till att besvara eller avsluta samtal samtidigt som du såklart har dina händer fria. Recensenter har nämnt att Bose s hörlurar är enkla och väldigt användarvänliga och de passar lika bra till barnen som till den allra värsta tekniknörden. Fortfarande är Bose privatägt, och det allra mesta av vinsten återinvesteras in i företaget för vidare forskning istället för att delas ut till aktieägare. Förutom den innovativa sidan och dess passion för kvaliteten så dedikerar företaget allt för att alla kunder runt om i världen ska få bästa möjliga upplevelse.

Några av de olika hörlurarna

Bara det är såklart världsklass i sig.

 

 

 

 

 

 

Post Author: Bryad