Site Loader

Tänk dig att du sitter ute. Kanske på en parkbänk. Eller på en gräsplätt. Du läser en bok. Men så börjar det blåsa och vinden tar tag i boksidorna. Det blir genast väldigt mycket svårare att fokusera på boken eftersom du måste bråka med vinden samtidigt. Allt du ville var att sitta i lugn och ro och läsa din bok. Finns det verkligen inget bättre sätt? Jo, det gör det! Skaffa en läsplatta. Det här är ett scenario som visar att en läsplatta är smidig och bra.Det finns flera märken av läsplattor och även Amazon har skaffat en serie med läsplattor som de har döpt till Kindle. I början var det enbart för att läsa e-böcker men det har utvecklats och påminner lite om en surfplatta. Fokusen ligger fortfarande på e-böcker men man kan besöka sidor som Facebook och Twitter samt man kan göra sökningar på Wikipedia.

En liten bokhylla

Man kan ha närmare 1400 e-böcker på en Kindle och det går bra att radera dem för att kunna ladda ner dem igen vid ett senare tillfälle. De finns sparade bara att leta upp. Man går in på Amazons hemsida och letar upp deras e-böcker. Köper, laddar ner och börja läs. Och allt detta görs vanligast via WiFi men på vissa Kindle finns även 3G. Man behöver alltså inte koppla in den till en dator. Lättare än så kan det knappast bli. Om man ska iväg någonstans och brukar ha med sig böcker är det extra smidigt. Man kan ta med sig flera böcker utan att väskan blir tyngre eller trängre. Och eftersom man kan ha så många böcker i den så har den en smart funktion där den kategoriserar böckerna. På så vis är det lätt att leta upp den man söker.

Andra bra funktioner med en Kindle är:

  • Man kan ladda ner PDF filer och olika dokument om man behöver läsa igenom detta för t.ex. jobb eller annat.
  • Med hjälp av en sökfunktion så kan man göra olika sökningar i böckerna, i biblioteket eller online.
  • Man kan göra små noteringar på sidorna och bokmärka sidorna.

För den som vill öva upp sin engelska är det utmärkt att köpa in engelska böcker (vilket är språket som de flesta böckerna på Amazon är på). Och är något ord klurigt kan man antingen kolla upp det online eller helt enkelt i den engelska ordboken som finns med på Kindle. Det finns många bra saker att säga om en Amazon Kindle. Visst, man kan inte känna pappersidorna när man vänder blad. Man kan inte heller känna doften av en ny bok när man precis öppnar den. Eller doften av en gammal bok som varit gömd i ett bibliotek. Men med en Kindle så sparar man väldigt mycket papper. Tänk om du skulle ha 1400 böcker hemma, tänk vad många papperssidor det skulle vara. Och tänk på alla träd som måste fällas för att du ska kunna ha 1400 böcker hemma.

En liten bokhylla

Det finns såklart för och nackdelar med det mesta. Men med en Amazon Kindle så är det mesta fördelar. Bara att ta med dig den på resan, förbered med nedladdningar innan avfärd eller varför inte under tiden. Det kan du göra precis när du vill. Utan extra vikt. Och för att du ska få känna en liten bokkänsla, så har de en funktion där det känns som att du vänder blad. Precis som i en bok. Du får inte doften av nya eller gamla böcker, men du får så otroligt mycket mer! Du får en ny värld.

 

Post Author: Bryad