Site Loader

TVn har, sedan den började sända i Sverige 1956, fått en allt större plats i våra liv. I princip alla har en TV hemma. Många har även en TV på sina landställen, i husvagnen och efterfrågar TV på både hotellrum och i hytten på båten. TVn hade från början bara en kanal och när TVn blev mer avancerad, fick TVå kanaler och färg-TVn gjorde debut 1967 (officiellt 1970) blev den ännu mer populär.Under åren har fler och fler kanaler tillkommit och tekniken har avancerat så pass mycket att vi även kan ta in kanaler från andra länder, så långt som får andra sidan jordklotet och det är kul.

Det är både roligt och lärorikt med TV!

Många tycker att det är väldigt roligt att se på TV och anledning är att det finns ett så stort utbud för alla åldrar, smaker och intressen. TV-programmen löper på efter varandra, och du kan se på TV dygnet runt alla dagar i veckan. TV är även kul på det sättet att det är lärorikt. Det finns ett enormt utbud på olika typer av utbildningsprogram och dokumentärer – vilket gör att man på ett sätt kan förena både nytta med nöje medans man har kul. Under 1990-talet kom svensk TV att bli ännu mer roligt då de kom såpoperor som tre kronor, rederiet, nya tider och skilda världar. Det som är kul med att titta på TV är också alla de typer av nöjes-, sport- och underhållningsprogram som finns att tillgå – likväl på kommersiella kanaler som på satellitkanaler. Även barnen har med tiden fått ett större utbud än det var i TVn´s tidigare ålder. När TV:n precis kommit på 1950-talet fanns det ett program till barnen, Andy Pandy, och sedan dess har utbudet har hela tiden ökat och blivit roligare även för barnen, som nu har ett flertal kanaler med barnprogram som sänds från tidig morgon till sen kväll, med barnprogram både på svenska och engelska, med olika inriktning på målgrupp.

Det är både roligt och lärorikt med TV!

Att titta på TV, både som barn och vuxen, är ofta ett sällskap för den som är ensam eller den som har tråkigt – det så kallade slötittandet anses vara ganska utbrett. Och det faller sig ganska naturligt, då det finns ett så stort utbud att program och som tidigare nämnts ske dygnet runt. Att även ha TVn igång, även fast man inte tittar på den, är ganska vanligt. En annan rolig sak med TV-tittande är att man nu kan se alla program i efterhand på de olika kanalernas hemsidor och andra streamingtjänster. Det gör att TV-tittandet ger oss människor ännu fler val av tillfällen att kunna ha roliga stunder kring TVn ensamma eller tillsammans med andra. Ibland vill man bara koppla bort andra jobbiga saker i livet, och då kan man få en paus genom att sitta och skratta lite till TVn. Risken är att man fastnar och har svårt att dra sig från TVn – så är det ju med allt som är roligt! Men det finns en risk att man fastnar på ett negativt sätt och låter det påverka andra delar av sitt liv. Det gäller alltså att försöka hitta en balans mellan TV-tittandet som det övriga livet.

 

 

 

 

Post Author: Bryad