Site Loader

Mina datakunskaper ligger väl på en avancerad nivå om jag skulle klassificera det själv. Mina hårdvarukunskaper sträcker sig till att plocka isär och sätta ihop en dator samt felsöka efter defekta komponenter. När det gäller mjukvara är dom kanske inte lika avancerade som när det gäller hårdvara men jag kan lösa mindre problem som uppstår vid normalt användande. Ett område som jag inte har några som helst kunskaper inom är programmering. Det närmaste jag kommit de ämnet var när jag tittade lite på HTML, so inte är ett programmeringsspråk i sig men ett markup till dessa.

Här nedan tänkte jag gå igenom de tio populäraste programmeringsspråken som finns just nu. Är du intresserad av programmering, då har ni en ljus framtid framför er, då behovet av kunniga och erfarna programmerare stadigt ökar. Skulle du vara på jakt efter en programmerare, då kanske det först kan vara bäst om du lär dig lite grunder om dessa språk, så att du lättare kan förstå och identifiera exakt vilket behov du har samtidigt som du kan kommunicera lättare med din teknikavdelning och undvika pinsamma missförstånd, då det finns ord som Ruby och Java, och dessa är inte någon ädelsten eller kaffe. Smatidigt kan det vara ett smart karriärval att fördjupa sig i dessa då efterfrågan är större än tillgången vilket gör att lönerna inom dessa områden ligger på höga nivåer.

10 populäraste programmeringsspråken

Java

Programspråket Java är idag den största favoriten bland programmerare, främst då det används för att bygga serverbaserade applikationer för spel och mobile apps. Det är också grundspråket som används för utveckling av Android apps och av den anledningen är det ett väldigt populärt programmeringsspråk hos användare. Med sin WORA-mantra (Write once, run anywhere) är språket utvecklat som en portabel plattform som kan köras från flera olika håll samtidigt.

Python

Python är en så kallad “one-stop-shop” vilket på svenska blir något I still med ”allt-i-ett” program. Det finns ett Python ramverk för så gott som allt ni kan tänka er, från webbapplikationer till dataanalyser. Det sägs också ofta att Python är det enklaste programmeringsspråket att lära sig, tack vare dess enkla och klara syntax. Dess popularitet har ökat under de senaste tio åren mycket tack vare googles intresse och investeringar under denna period. En studie har till och med visat att programspråket är just de språk som oftast används för att lära programmering i skolor i USA. Sidor som byggs i Python innefattar bland annat Pinterest och Instagram.

Programspråket C

Nej, detta är inte betyget från skolan, utan ett programmeringsspråk som ofta var det första programmeringsspråket som lärdes ut på universitet, i alla fall för tio år sedan. Du kan med hjälp av detta program göra enklare saker så gott som överallt, oavsett plattform. Men det är inte det mest invecklade eller effektivaste språket på marknaden idag, vilket också gjort att man idag fokuserar mer på andra språk än C, när det gäller utbildning. Med detta språk har vi nu avverkat tre av de tio jag tänkte skriva om, nästa uppsättning kommer i del två av denna serie.

Post Author: Bryad