Site Loader

Detta är andra delen i ämnet programmeringsspråk, ett område där minna nuvarande kunskaper är ytterst begränsade. När det gäller hård- och mjukvara vill jag väl påstå att mina kunskaper ligger på en avancerad nivå men inom programmering är jag utan tvivel en nybörjare. Det hindrar mig dock inte från att skriva om ämnet, efter att ha gjort en hel del efterforskning.

Jag har valt att titta på de tio populäraste programmeringsspråken som finns på marknaden just nu, och har redan skrivit om Java, Python och C. Näst ut tänkte jag skriva om språken Ruby, JavaScript, C#, PHP, Objective-C och SQL

10 populäraste programmeringsspråken

Ruby

Ruby, också känt som Ruby on Rails, är ett språk som ofta används vid framtagande av webb apps. Språket är väldigt populärt då det är enkelt att lära sig och har enorm potential. Kunskaper inom detta område är väldigt eftertraktat idag.

JavaScript

JavaScript ska inte förväxlas med Java då de två inte har något med varandra att göra. JavaScript är ett annat av alla de språk som också är väldigt populärt, främst tack vare sin allmänna utsträckning på webben, där manga sidor och applikationer utvecklats i JavaScript. Med hjälp av JavaScript kan utvecklare lägga till funktioner på sina webbsidor som möjliggör ett interaktivt förhållande med besökarna.

C#

C# (uttalas C-sharp som tonen i musik) är ett programmeringsspråk som främst används för att utveckla Microsoft apps. C# är mer eller mindre identiskt med Java vilket betyder att om ni kan Java, då kommer ni med största sannolikhet kunna lära er C# väldigt snabbt.

PHP

Hypertext Preprocessor, förkortat PHP, är ett språk som ofta används vid utvecklingen av webbsidor och applikationer med enormt hög datatrafik. Dess enorma kraft utgör kärnan på webbsidor som WordPress och Facebook. Det som är så bra med PHP är att det är ett så kallat ”Open Source” program vilket innebär att det finns mängder av färdigbyggda moduler att ladda ner från webben. PHP är ett måste för individer som strävar efter att bli webbutvecklare. Språket är också ett av de enklaste språken att lära sig bland dessa jag listar här.

Objective-C

Ni som har en Apple produkt, har då ett operativsystem och apps som utvecklats i programmeringsspråket Objective-C. Apples nya språk, Swift, växer stadigt men fortfarande är Objective-C det som rekommenderas om ni är ute efter att utveckla och ta fram Apple apps. SÅ har ni för avsikt att försöka bli rik på Apple apps, då är detta språk ett måste.

SQL

Är du ute efter att bygga massiva informationsdatabaser, då är det SQL som gäller. SQL står för Structured Query Language, det perfekta språket när det gäller hantering av tonvis med data. Med hjälp av SQL kan ni sortera genom enorma databaser väldigt effektivt och snabbt. Nästa alla applikationer har någon form av admindatabas och SQL hjälper här till att kommunicera med denna databas. Till skillnad mot övriga programmeringsspråk så används aldrig bara SQL utan det sker i kombination med något av de övriga språken.

Post Author: Bryad