Site Loader

Lei Jun föddes 16 december 1969 i Kina. Han tog examen i datavetenskap år 1991, och året efter var han med och grundade mjukvaruföretaget Kingston.  År 2000 grundade han nät-bokhandeln Joyo.com som fyra år senare såldes till Amazon.com för 75 miljoner dollar. År 2010 grundade Lei Jun företaget Xiaomi Inc i Peking med syfte att tillverka, utveckla och sälja de mest användarvänliga mobiltelefonerna, surfplattorna och mobila applikationerna. År 2011 lanserades den första smarttelefonen Xiaomi Mi1.

Istället för att satsa pengar på dyr reklam interagerade företaget med sina kunder kunder via sociala medier, vilket medförde att de kunde hålla lägre priser än sina konkurrenter. Försäljningen accelererade snabbt i Kina och har där sålt fler telefoner än vad Samsung och Apple har gjort. När Xiaomi Mi3 kom år 2013 kostade den knappt en tredjedel av vad Galaxy S5 och iPhone 5S gjorde, och år 2014 investerade finansiärer 1,1 miljarder dollar i företaget. Idag är företaget värt 46 miljarder dollar och är världens tredje största tillverkare av mobiler. Fortfarande leder Samsung och Apple rent globalt, men efter att Xiaomi började lansera sina produkter i Europa år 2016 tar de över mer och mer av marknaden.  Xiao är det kinesiska ordet för hirs och syftar på ett gammalt talesätt om att ett enda litet hirskorn är lika stort som ett berg. Mi kommer från bokstäverna i mobilt internet och i Mission Impossible. Så Xiaomi är ett företag som vill göra det omöjliga genom att utgå från de minsta sakerna.

Den mest prisvärda mediaspelaren

Mediaspelaren Xiaomi Mi Box lanserades 2016 och är inte bara användarvänlig. Den är liten och lätt att flytta. Den är mycket prisvärd, har hög kvalitet och är hållbar.  Dessutom har den en supersnygg design. Liten och gullig i klassiskt svart och med lätt rundade hörn är den skön att hålla i handen. Den är cirka 1 x 1 dm stor och cirka 2 cm tjock. Du kan ta med den på semestern, du kan ha den som en liten radio eller du kan låta den strömma hela världen till ditt sovrum eller TV-rum. Mi Box har en IR-sensor till den medföljande fjärrkontrollen på framsidan. På baksidan finns adapterns port, USB-port, ljuduttag och HDMI-ut.  Din dataskärm eller TV blir en perfekt Android TV 6.0 med 4K. WiFi-anslutningen fungerar snabbt och smärtfritt. HDMI-kabel som du kopplar till din TV för att visa HD-video, följer med. Du får också en Bluetooth-fjärrkontroll där du helt traditionellt kan trycka på vanliga knappar med bekräftande knapp i mitten, eller så kan du styra med hjälp av din röst, vilket kan vara riktigt praktiskt om det är mörkt i rummet. Xiaomi Mi Box har inbyggt Chromecast-stöd. Från Google Play kan du installera appar direkt. Du kan spela i Google Play Butik och ansluta gamepads. Du kan streama helt perfekt från exempelvis Netflix, SVT-play, TV4-Play och Youtube. Den är snabb och har knappt någon fördröjning, och kanske det bästa av allt. Den är billig jämfört med de alternativ som finns på marknaden.

Den mest prisvärda mediaspelaren

Post Author: Bryad