Site Loader

Många spännande innovationer är just nu på väg ut på marknaden och Google Home Mini är en av dessa.

Efter att de flesta vant sig med att övergå från fysiska knappar till touch-skärmar är röstkommandon nästa funktion som blir allt vanligare och är vad som är speciellt med just denna produkt. Google Home Mini är en smart högtalare som drivs av Google Assistant och kan hjälpa till med det mesta såsom att starta en timer, lägga till ett möte i kalendern, och till och med kontrollera lamporna i hemmet. Efter att ha funnits på marknaden i ungefär två år har den tagit sig till den svenska marknaden år 2019 helt tillgänglig på svenska.

Enkelt att interagera

Röstkommandot för att väcka produkten är ”Hey Google” eller ”Ok Google” som får assistenten att vakna upp och lyssnar därefter på vad du behöver hjälp med. Google Assistant är en konversationsbaserad assistent som svarar på frågor och kan spela musik, starta igång radion, eller sätta ett alarm. Genom röstkommandot kan man få hjälp i vardagen utan att använda sina fingrar, perfekt för att kontrollera smarta enheter som tv-apparater eller telefoner. Google Home Mini kan skina upp morgonen genom att användaren säger ”Hey Google, god morgon”, som väcker högtalaren och ger information om vädret, trafik och vad klockan är. Vid matlagning kan man snabbt upptäcka att det är något i kylen som saknas, då är det enkelt att väcka assistenten och be den lägga till produkten som saknas i inköpslistan, som senare kan bli användbar i affären. Det går även att fråga allmänna frågor som resultat från sportmatcher eller aktiekurser, men även platsbaserade frågor som var den närmaste restaurangen eller caféet är. Vid matlagning kan timerfunktionen komma till hands, och kan även meddela alla enheter i huset att maten är färdig.

Flera funktioner och användare

Idag finns Google Home Mini tillgänglig på alla nordiska språk, och har även vissa lokala anpassningar. Installationen av högtalaren är simpel och snabb. För att använda högtalarens smarta funktioner ska Google Home applikationen installeras på en smartphone, där resterande installation och samtliga funktioner förklaras. I applikationen läggs enheter till, det är alltså möjligt att ha fler än en enhet kopplad som synkroniseras med varandra. Röstmatchning gör det möjligt för samtliga enheter att känna igen unika röster, genom att upp till sex olika röster kan lagras kan i princip hela familjen spara sina röster i enheten. Beroende vem som interagerar med enheten kommer den därför agera olika, till exempel anpassas information om möten i kalendern till den som frågar. Desto mer som enheten används, desto mer lär den sig också om användaren och kan på ett bättre sätt hjälpa till i vardagen. Nya funktioner läggs ständigt till för att kunna underlätta på fler sätt.

Ingen ständig avlyssning

Genom att enheten utgår från röstkommandon är det enkelt att tro att den registrerar samtlig konversation runtomkring. Enheten börjar dock inte registrera det som sägs innan det väckande röstkommandot uppfattas. När den är väckt lyser också lampor på enheten upp, för att meddela om att den lyssnar på vad som sägs.

Post Author: Bryad