Site Loader

Pulsklockor finns det gott om och det utvecklas bara nya hela tiden. Pulsklockor kan specificeras lite mera om man tänker sig en sådan man har på armen eller om man tänker sig en pulsmätare som man har vid bröstet. Det vanligaste är pulsklockor vilket man bör på armen, och några bra sådan är: Garmin Forerunner 735XT, Garmin Forerunner 235 och Suunto Spartan Sport Wrist HR. alla dessa ligger högt rankade inom olika tester och har vissa egenskaper som gör att just dem är bättre än andra.

Till att börja med så har vi Garmin Forerunner 735XT. Några av dess fördelar är först och främst estetiska som att den har en relativt hög upplösning, en liten nackdel med utseendet är att den kan se en aning plastig ut, men detta är endast ren estetik och inget som påverkar klockans kvalité. 735XT är en av de nyare modellerna och är väldigt lik en av sina motparter i utseendet, nämligen Forerunner 235.  Den är fortfarande en av de högst rankade pulsklockorna enligt svenska mätningar trots sin lilla miss på utseendet. De andra fördelarna är mera tekniska och är saker som att den är vattentät, innefattar en kompass, har GPS och en stabil batteritid på 14 timmar i aktivt bruk (11 dagar om i viloläge). Forerunner 735XT är ej en renodlad löparklocka utan denna är mera anpassad för friluftsliv och mera allmänna situationer då exempelvis GPS och kompass kan komma till nytta före självaste pulsmätningsfunktionen. Efter denna har vi då Garmin Forerunner 235 vilket den istället är en renodlad löparklocka. Det är ingen gigantisk skillnad på en renodlad löparklocka i jämförelse med andra pulsklockor mer än att det är något mera anpassade för just löpning och pulskontroll. Garmin Forerunner 235 har fördelen med an smidig optisk sensor som läser av din puls vid handleden där klockan är placerad. Ytterligare fördelar med Forerunner 235 är att den kan beräkna uppskattade tävlingstider beroende på sprungna distanser samt att den har funktioner som tidigare endast funnits på dyrare klockor, ett exempel på detta är att klockan uppskattat kan ta fram användaren VO2 Max, dvs, användarens maximala syreupptagningsförmåga.

Andra märken än Garmin tar sig in i leken

Sist men inte minst har vi en pulsklocka från en annan tillverkare nämligen Suuton. Suuton Spartan Sport Wrist HR som är en av de högst rankade inom Suutons modeller och har flertalet fördelar. Den saknar visserligen ett stöd för applikationer som tidigare varianter av klockan haft, men har nu istället fått en ny uppdaterad pekskärm istället för den föregående modellens knappar. Andra fördelar med klockan är dess estetik då den är större och bastantare än de flesta andra pulsklockor på marknaden inom samma prisklass. Detta ger den också en större skärm och högre upplösning vilket väldigt positivt ihop med pekskärmen. Ytterligare fördelar utöver estetiken så är har klockan har vibrationslarm och att den är väldigt snabb när det kommer till att parkoppla klockan med andra enheter som mobilen exempelvis. Den är även bra då den sparar användarens träningspass och tider väldigt exakt och ger efter träningspasset en rekommenderad återhämtningstid.

Andra märken än Garmin tar sig in i leken

Post Author: Bryad