Site Loader

Idag finns det olika sätt som man kan roa sig på. Antingen kan man gå på krogen, promenera, träna, spela spel eller gå på bio till exempel. Beror ju helt på vad man gillar såklart. Många saker kan man göra hemma också. Mer och mer saker kan man få liknande upplevelse hemma som om man gick någon annanstans. Som till exempel bio. När man går på bio så är det inte bara en film man ser, man är där för upplevelsen. Man får se på filmen på en stor vit duk, man har ett surroundsystemljud och lägg till popcorn så har man den ultimata upplevelsen.

Men man kan även ta bion hem till vardagsrummet. Inte bara med en simpel DVD-spelare utan hela paketet. Vit duk, projektor och surroundsystem (och popcornen). Det är väldigt enkelt att skapa biokänslan hemma. Eller varför inte koppla in tv-spelet till projektorn och spela favoritspelet på en stor duk. Det är en upplevelse man sent glömmer. Tänk dig surroundsystem till detta och det kommer vara som att du är i spelet. Det finns såklart mer man kan göra med en projektor, man kan visa alla sorters bilder om man önskar det. Eller använda den som en stor datorskärm.  Det finns flera olika sorters projektorer och vilken man ska införskaffa sig beror på användningsområdet. Att skapa en hemmabio är inte det enda en projektor kan vara till för. Man vänder även en projektor på företag för att underlätta vid möten och föreläsningar. Då kan man koppla in en dator, en surfplatta eller en smartphone till projektorn. Eller en fotovisning av de alster man lyckades få till på den senaste fototuren. Men varför är en projektor så bra? Jag kan väl kolla på film på en tv? Eller visa mina föreläsningar på en overhead?

Rör inte min projektor

Ja visst. En overhead är lite mer antikt än en TV men poängen är att oavsett hur stor TV man har eller hur bra kvalitet den har så är ändå en projektor bättre. Man får en bättre upplevelse för kvaliteten blir bättre. Självklart finns det TV apparater som har väldigt bra kvalitet men det hela beror på vad man vill ha för upplevelse. Vill man ha det lilla extra så är en projektor ett rekommenderat köp. Men du, när du köper en projektor, du glömmer väl inte dess kompanjon? Den vita duken. Lägg inte ner mycket pengar på en projektor och sen snåla på den vita duken. Det är via den som bilden reflekteras från projektorn till dina ögon. Då vill man ha en duk av bra kvalitet, eller en duk överhuvudtaget. De finns de som tänker att en vit vägg duger bra. Man kan såklart se på en vit vägg men man förlorar lite av poängen med en projektor då. Medan några har en TV apparat hemma och andra har en projektor. Båda är såklart bra. Men för en filmälskare så är projektorn ett givet kort. Så släck ner ljuset, ta fram filmrullen, ställ fram popcorn och läsk. Gosa ner dig i soffan under en filt och förbered dig för snart så kommer en filmupplevelse i bio stil. 3..2..1.

Post Author: Bryad