Site Loader

Smarttelefonen iPhone har snabbt blivit populär på marknaden och har under åren inte minskat i popularitet, utan snarare tvärtom ökat i försäljning.
Den första modellen av iPhone kom redan 2007 och har sedan dess kommit i ett flertal modeller. I Sverige såldes iPhone första gången under 2008.

Från början kom iPhone endast i färgerna svart och vit, men finns nu i alla möjliga färger som t.ex. rosa och guld, vilket varit till konsumenternas glädje eftersom man vill göra mobilerna så personliga som möjligt.

Nya iPhone med mera

Alla typer av skal finns också till iPhone, för att göra det ännu mer personlig och för att skydda telefonerna. Det finns totalt 19 modeller av iPhone och i den senaste X-serien (även kallat iPhone 10) finns i det tre varianter: Iphone X, Iphone Xs och Iphone Xr. Den nyare modellen iPhone Xr har inte lanserats än, men kommer ut nu under oktober månad (2018). Den är något billigare än de andra modellerna i X-serien, tack vare något sämre (men fortfarande bra) kamera samt lite annan billigare teknik i skärmen. Detta är inget som påverkar användarvänligheten. Xr är också den modell av smartphones i X-serien som erbjuder användarna fler färgalternativ vid beställning, t.ex. blå, grön, orange och röd. Iphone X har en avlång skärm som gör den mindre än andra modeller, och något lättare att hantera och hålla i för den som har små händer. Denna modell har även trådlös laddning, vilket helt klart är något för den upptagne användaren som vill ha tillgång till laddning på flera ställen utan att vara beroende av att gå runt med sladd, som ofta går sönder när den trasslar ihop sig. Har man en sladdlös laddare sedan tidigare iPhones så är den kompatibel. Smart telefonerna i X-serien har inte, som de tidigare modellerna hos iPhone, en så kallad “hemknapp” på skärmen. Man kommer in i telefonen med hjälp av Face-ID, vilket kort och gott betyder ansiktsupplåsning. Detta betyder också att man inte längre kan legitimera sig genom touch-ID på de appar som kräver det. Alla modeller i X-serien är något mindre till storlek än tidigare serier, men tack vare saknaden av hemknappen så är skärmen större. Iphone X är den ömtåligaste iPhone-modellen hittills, vilket provats fram av ett försäkringsbolag genom olika tester. Den har glas både på bak- och framsidan vilken gör den mer bräcklig och för det höga priset man betalar får man se till att även skaffa ett ordentligt skydd. Är man ändå en användare som älskar att ta bilder, proffsiga bilder, göra filmer och leka med olika filter, ljussättning med mera så är en smartphone i X-serien perfekt. Man kan köra sina filmer i slow-motion och ändra ljussättning och redigera bilder även i efterhand. Kamerorna i X-serien är uppdaterad sedan tidigare med ny förfinad teknik. För den användaren som istället vill använda sin smartphone för att spela så är Xs modellen något att titta på. Den sägs vara 15 % snabbare och vara upp till 40% mer energieffektiv tack vare något som heter A12 Bionic. Det är ett chip som ska fungera som en energieffektiv transistor.

Nya iPhone med mera

 

Post Author: Bryad