Site Loader
Snygga digitala klockor

Digitala klockor är kanske dem mest vanligaste klockorna idag. Sedan många år tillbaka är digitala klockor populära, främst för sina olika egenskaper och tillbehör. På senare år har även så kallade Smart Watchs börjat att dyka upp. Denna artikel kommer att handla om digitala klockor och snygga sådana. Och det finns många att välja mellan.

Från Casio till Apple Watch

Med en digital klocka så menar an helt enkelt att ett ur drivs digitalt genom batteri och att den har en LCD-display. Digitala klockor började att tillverkas runt 1973 och blev väldigt populär på 1980-tal och andra fram till idag. Intresset blev stort dels för att uret oftast stämde jämfört med analoga ut men framförallt för alla dess egenskaper som tidtagarur, alarm och mycket annat. Casio var snabba på tåget och blev kanske dem ledande på digitala klockor. Med ett ökat intresse så var det inte bara funktionaliteten som var viktig, klockor skulle också vara snygga. Tack vare många aktörer och ett stort utbud så kan man hitta en snygg klocka för alla smaker och priser. Sedan 1990-tal har även modeföretag som Giorgio Armani, Hugo Boss och andra att tillverka snygga digitala klockor.

Från Casio till Apple Watch
Från Casio till Apple Watch

Om man återgår till 1980-talet så tillverkade Casio några riktigt legendariska digitala klockmodeller som än idag är populära. Några av dem som exempelvis Casio F-91W-1,Casio Men´s Vintage A168WA blev snabbt populära och var faktiskt väldigt snygga. Med en stilren design och många funktioner så var det kanske inte konstigt att klockorna blev så populära. Casios modell G-Shock blev en fullständig succé då man tillverkade digitala klockor i väldigt sportig design och ibland militär vilket gjord en enorm succé. G-Shock modellerna fanns i flera olika utföranden vilket gjorde dem populära bland både män och kvinnor. Än idag gör Casio vackra digitala klockor men idag finns det väldigt många andra på marknaden. Dem store modeföretagen har tillverkat några riktigt snygga digitala klockor och som dessutom är rätt billiga vilket har gjort succé. Även Adidas och Nike har tagit fram digitala klockor som förutom att visa tiden även har olika funktioner som har med hälsan att göra vilket kanske inte är så konstigt. Sedan några år tillbaka har Smart Watchs blivit väldigt populära och dem skiljer sig naturligtvis från dem tidigare digitala klockorna. Smart Watchs tillverkas av bland annat Apple och Samsung där man egentligen har fått ner en hel mobils funktioner i en klocka. Man kan läsa mail, mäta pulsen och mycket annat med dagens digitala ur och förutom alla smarta funktioner så är dem väldigt snygga. Apple är kända för sina snygga och stilrena produkter och det märks tydligt på deras klockor. Triwa är ett svenskt märke som gör fantastiska snygga digitala klockor och har tagit klockvärlden med storm. Fossil är ett annat etablerat märke inom digitala klockor som också har ett stort utbud av snygga klockor. Michael Kors är ett annat märke som har satsat enorm på Smart Watchs och har tagit fram vackra digitala klockor med fantastiska funktioner. Man kan konstatera att en klocka idag verkligen är inte bara till för att få reda på tiden utan design, funktion och material är några egenskaper som är viktig för köparen.

Post Author: Bryad