Site Loader

Först så fanns det stora telefoner. Senare omvandlades det till stora mobiltelefoner som senare blev mindre och mindre i storleken. Man skulle ha en så liten telefon som möjligt. Några år senare gick det åt andra hållet när smartphone-telefonerna kom in på marknaden och storlekarna blev istället större. Det finns ett komplement till den stora telefonen, eller lilla för den delen, det är en SmartWatch. Ifall du vill ha en stor telefon men tycker det är otympligt att plocka upp den så fort du ska svara i telefonen, kolla klockan eller vad du nu vill göra.   En SmartWatch är nästan som en minitelefon som du kan ha på armen. Man kan koppla den till telefonen eller ett par hörlurar för att lyssna på musik, detta gör man via Bluetooth. Det som är väldigt smidigt är att man kan hålla koll på olika träningsresultat så som puls, stegräkning och kalorier med hjälp av den beroende på vad man har för app installerad. Precis som med mycket annat finns det olika modeller och olika funktioner. Så vilken som du ska köpa beror helt på vad du är ute efter och vad du ska använda den till. En del har lite extra sportfunktioner medan andra kan vara fokuserade på annat. Ett bra tips är att kolla på olika bäst i test som finns på internet, där man testad och rankat olika modeller.

Men varför ska man köpa en SmartWatch?

Idag är det mycket prylar och elektronik som alla bara måste ha. Är SmartWatch ytterligare en sådan pryl? Det är möjligt, men den fyller en bra funktion. Den gör din vardag lite lättare och lite smidigare. Vem vill inte göra vardagen lite lättare? Med hjälp av denna kan du lägga fokus på andra saker och låta smarttelefonen hjälpa dig. Om du till exempel springer eller cyklar behöver du bara kolla på armen om du behöver kolla klockan eller svara om någon ringer till exempel, istället för att krångla med telefonen. Det gör det också säkrare för dig för du kan lättare hålla blicken framåt istället för neråt på telefonen. Den hjälper också till att visa vägen. I många fall behöver du inte ens kolla på telefonen utan den kan med hjälp av vibrationer visa om du ska svänga höger eller vänster. Kan det bli smidigare än så? Nej det tror jag inte. Behöver du hjälp att planera och organisera så finns det en kalender som du kan skriva in t.ex möten och liknande. När mötet eller aktuell planering närmar sig så vibrerar klockan som en påminnelse. Du kan också skriva olika listor som du kan bocka av efterhand.

Men varför ska man köpa en SmartWatch?

När man använder en SmartWatch så kanske man inte använder telefonen lika mycket. Då kanske man lätt glömmer vart man har lagt den. Då finns det en funktion i klockan som gör att man kan hitta telefonen igen. En SmartWatch är ytterligare en elektronisk pryl. Men många prylar har en funktion och inget annat. En smartklocka gör så mycket mer. Du kan göra nästan vad du vill med den, bara att kika bland apparna man kan skaffa och skapa din personliga smartklocka som underlättar just din vardag.

 

 

Post Author: Bryad