Site Loader

Kanske är det så att du är en av de som har svårt att hitta vägen till plats dit du ska, kanske är det en ny adress eller så behöver du räkna ut avståndet av någon annan anledning. Oavsett, så kan en GPS Navigator med Google maps hjälpa dig med detta. Ett exempal är TomTom, som har anpassat sig just efter detta. Precis som alla andra GPS navigatorer kan man mäta avstånd, navigera på kartan och detta även offline när du laddat ner en karta över det området du vill besöka. Detta är en funktion som verkligen är toppen om man ska besöka områden utan mobil- och/eller internettäckning eller om du själv kommer bli av med din av. Skillnaden med Google maps-anpassade GPS navigatorer uppdateras kartorna oftare.

Detta gör att man alltid kan få uppdaterad hjälp av Google maps för att hitta dit man ska, oavsett område i Sverige eller utomlands.Google maps erbjuder många olika typer av funktioner som täcker de behov som kan uppstå när det kommer till att söka lokalisering av olika platser. Man kan t.ex. skriva in adressen till sitt hem, arbete, gym och andra ställen man ofta besöker så att det automatiskt kommer upp vägbeskrivning från den adress du befinner dig på snabbare. I din Google maps kan du även se information om de olika platser du vill besöka, som öppettider osv.

Anpassa Google maps och hitta dit du ska!

Man kan också få information om hur man tar sig fram med olika färdmedel, genom att ange hur man vill färdas. Google maps anpassar då informationen och ändrar läge till att visa trafiken i området i stort, men även cykelvägar, kollektivtrafik, taxitjänster eller promenad/terräng, beroende på vad du valt att visa. Google maps kan förbereda dig på allt du behöver veta. Eftersom platsprecisionen i Google maps är väl utvecklad, så behöver du inte skriva in vart du är – utan bara vart du vill och Google maps vet hur du ska ta dig dit. Det är till en väldigt stor hjälpa om vi tappat bort dig och inte får tag på den adress du befinner dig på. Du kan också skicka en position till en vän eller familjemedlem som du vill ska veta exakt vart du befinner dig – i realtid så kan denne också lätt hitta till platsen. När man kollar runt i Google maps är det lätt att man hittar olika restauranger eller andra platser man vill besöka, men inte har tid för just i det ögonblicket. I Google maps kan man därför spara intressanta platser man vill komma ihåg de tills man har tid att gå dit. Man kan även ställa in alarm för när man måste ge sig iväg för att komma fram den tiden man “berättat” för Google maps att man ska vara framme, vilket gör att man minskar risken att missa sin tåg- eller bussavgång. En annan bra funktion som finns är att man ska använda röststyrning för att berätta vart man ska, sparar tid och så slipper man skriva in adress medans man går. Google maps kan därmed underlätta för en på flera sätt när det kommer till att snabbt hitta platser och snabbaste vägen dit!

 

Anpassa Google maps och hitta dit du ska!

 

 

Post Author: Bryad