Site Loader

Denna serie tänkte jag titta närmare på unga individer som använt sina kunskaper, intresse och idéer till att skapa något som de såg ett behov av, något som sedan gjort dem till miljonärer redan innan de fyllt 20. Detta kan röra sig om webbsidor, apps, spel eller liknande. Allt som krävdes för att genomföra detta för dessa individer var lite envishet, företagsamhet och att inte vara rädd för att misslyckas. Det är mitt motto, ”prova och misslyckas är bättre än att aldrig har provat, du vet inte vad du går miste om”. Jag är inte rädd för att prova på något nytt men framför allt inte rädd för att misslyckas eller göra bort mig. Fungerar de inte, då vet du men du har i alla fall försökt och man måste försöka om man vill lyckas med något här i livet, vilket är precis vad dessa ynglingar gjort

Whateverlife.com

Ashley Qualls grundade webbsidan WhateverLife.com som 14-åring, arbetandes från källaren av sina föräldrars hus. Från början var tanken att hon skulle visa sina designkunskaper genom denna webbsida. Det hela tog verkligen fart när hon sedan började dela ut myspace layouts gratis till sina besökare. Sedan dess har sidan vuxit och har idag miljontals med besökare varje månad och hon tjänar miljontals med dollar från reklam hon listar på sidan. Hon har fått erbjudande om att sälja sidan men tackat nej. Hon tjänade sin första miljon som 17-åring och har sedan dess köpt sig ett eget hus, värt $250,000 som hon betalade kontant.

Bizchair.com

Med bara $600 på fickan startade Sean Belnik en e-handelsbutik där han sålde småprylar och allt detta vid 16 års ålder. Ganska snabbt såg han att det saknades en webbutik som fokuserade på möbler vilket resulterade i han startade bizchair.com där han sålde möbler online. Det dröjde inte länge innan butiken tog fart och blott fyra år senare, vid 20 års ålder, är denna yngling nu god för $24 miljoner!

Extreme Performance Motorsports

John Koon var blott 16 år gammal när han startade sin första bildelsaffär i New York, Extreme Performance Motorsports. Han lyckades sedan sluta ett avtal med MTV att förse dem med produkter till deras reality tv. Han följde sedan upp detta med att inleda ett samarbete med Young Jeezy för att skapa ett klädmärke. Han är redan en multimiljonär men fortsätter han i denna takt lär det inte dröja länge innan han är dollar miljardär.

MyYearbook.com

Syskonen David och Catherine Cook skapade sig sin förmögenhet genom att lansera webbsidan MyYearbook.com som än idag är en viktig aktör inom sociala medier. Deras äldre bror gick in med $250 000 i verksamheten i uppstartsskedet och sidan idag är värd över $100 miljoner.

Nyhetsapp

Vid 17 års ålder designade denna unga entreprenör, Nick D’Aloisio, en nyhetsapp som Yahoo värderade till $30 miljoner. Intresset för datorer och kodning startade redan vid 12 års ålder, och efter år av tester, utveckling och olika projekt, så började denna yngling utveckla denna app, som skulle göra honom till en multimiljonär innan han var 20.

Post Author: Bryad