Site Loader

Resan genom entreprenörsvärlden fortsätter här med del två där jag tittar närmare på unga individer som genom hårt arbete, utan rädsla att misslyckas, kastat sig in i affärslivet med sina idéer och lyckats, innan det fyllt 20, tjänat in sin första miljon. Det gemensamma med alla dessa entreprenörer är att dom utvecklat en produkt eller affärsidé som helt och hållet varit verksam online.

Cooltronics

Redan när Tyler Dikman befann sig i åttondeklass hade han ett eget arbete vid sidan av skolan, där han på fritiden lagade datorer åt folk, och tog $15 per time för arbetet. Han uppmärksammades av några i ledningsgruppen på Merrill Lynch som då erbjöd honom anställning vid 15 års ålder. Det dröjde inte länge förrän Tyler startade sin egen verksamhet, Cooltronics, med datareparationer som huvudsyssla. Affärerna gick så pass bra att han drog in miljontals med dollar från sin verksamhet och gav honom en 25:e plats i listan över miljonärer under 25 publicerad av tidskriften Businessweek.

SuperJam

Fraser Doherty från Skotland, började vid 14 års ålder tillverka sylt efter hans mormors recept och sålde sedan detta online, under varumärket SuperJam. Två år senare var produkten otroligt populär och onlineförsäljningen gick så bra att en av de större butikskedjorna i England fick upp ögonen och började sälja hans produkt. Lånet han tog på $9000 för att starta verksamheten har idag gjort honom till en multimiljonär.

Captain Sparklez

Hans riktiga namn har jag inte lyckats hitta fatt i men denna professionella onlinespelare började dela med sig av sina spelsessioner på youtube som snabbt blev väldigt populära, så pass att han startade sin egen kanal där han delade med sig av sitt spelande, gav instruktioner och tips om spel med mera. Detta har gjort honom till en av de högst betalda distributörerna på youtube och han är idag god för över $8 miljoner.

Facebook

Naturligtvis måste vi också ha med grundaren av världens största sociala nätverk, Mark Zuckerberg, som genom sin lansering av Facebook under sina år på college, gjort honom till en av världens rikaste personer. Han är idag god för 20 miljarder dollar, inte illa för en person som lanserat en produkt online.

IncomeDiary.com

Michael Dunlop valde att hoppa av skolan efter att hans lärare sagt åt honom att han aldrig skulle lyckas med något på grund av sin dyslexi. Istället för skolarbetet startade han webbsidan IncomeDiary.com, en sida som idag rankas oerhört högt på Alexa och går så pass bra att han kan plocka ut en sexsiffrig lön varje år. Hans blogg kanske inte är helt och hållet korrekt när det gäller stavning och gramatik men hans råd gällande affärer, dom kan ingen klaga på!

Mini rocket launchers

Inte alla dessa historier har ett gott slut. Den unge modeskaparen Andrew Fashion presenterade sin produkt inom modevärlden som slog igenom med storm och gjorde honom till miljonär innan han fyllt 20. Dessvärre spenderade han sin intjänade förmögenhet på kvinnor och spel, och var vid 22 års ålder tillbaka där han var innan han startade, mer eller mindre pank.

Post Author: Bryad