Site Loader

Dags för den tredje delen i vår resa genom entreprenörsvärlden där jag tittar närmare på unga individer som genom hårt arbete, utan rädsla att misslyckas, kastat sig in i affärslivet med sina idéer och gjort så med stora framgångar. Det gemensamma med alla dessa entreprenörer är att dom utvecklat en produkt eller affärsidé som helt och hållet varit verksam online.

Webbdesign

John Magennis startade som som 14-åring sin egen webbdesign online, där han från början tog $15 per webbsida men där han idag kan ta upp emot $30,000 för en sida. Han hade lyckats tjäna sin första miljon dollar som 16-åring.

Aktiehandel

Tim Sykes är idag en ung men väldigt framgångsrik aktiehandlare. Han tog pengar han hade fått vid sin bar mitzvah och började köpa och sälja billiga, så kallade penny aktier. När han fyllde 21 hade han lyckats tjäna in $1,5 miljoner. Idag håller han föreläsningar för att inspirera andra men också kurser om hur man går till väga för att bli rik på penny aktier.

Dekorationer

Maddie Bradshaw är ung entreprenör som deltagit i tv-programmet “Shark tank”, ett program där entreprenörer kan lägga fram en pitch till 4 framgångsrika affärsmän och kvinnor, i hopp om att få dem att investera i deras idé och företag. Maddies idé var att sälja dekorationer till skåp genom att använda kapsyler från flaskor. Under första verksamhetsåret drog hon in $1,6 miljoner och vid 16 års ålder hade hon lyckats få med sig inte mindre än tre av de fyra investerarna från Shark Tank.

Boo Boo Goo

Kiowa Kavovit är ännu en entreprenör som medverkat i Shark Tank men det som får henne att sticka ut från mängden är att hon var blott 6 år när hon medverkade i programmet. Hon hade tagit fram en design för barn som hade gips där man kunde måla på gipset med hjälp av detta. Hon fick med sig en investering på $100,000 från en av investerarna. Vid 2014 hade denna yngling tjänat sin första miljon dollar.

MyWEBoo

Diane Keng är en 18-åring entreprenör som utvecklar sin tredje affärsverksamhet. Hon lyckades slå igenom med lanseringen av MyWEBoo, ett verktyg som hjälper tonåringar att hantera sitt rykte online. Utöver detta har hon även startat ett t-shirt företag samt en verksamhet som hjälper företag att marknadsföra mot tonåringar.

Dot5Hosting

Chris Phillips startade som 17-åring webbsidan Dot5Hosting vars verksamhet handlade om web hosting och registrering av webbdomäner. Två år efter att han startat företaget var han uppe i en årlig inkomst på $10 miljoner, något som han sen lyckades nå år efter år.

Farr-Out Food

Det hela startade för Farrah Gray vid 6 års ålder när hon sålde hudkräm. Denna unga entreprenör såg sedan vid 12-13 års ålder ett behov och möjlighet för att starta företaget Farr-Out Food som fokuserar på nyttig och hälsosam mat och maträtter.

Kiip

Blott 19 år gammal var Brian Wong ansvarig för affärsutveckling och strategi på företaget Diggs. Wong är idag mannen bakom företaget Kiip, ett företag som fokuserar på belöningar till mobilanvändare. Han har redan tjänat in $15 miljoner enbart från Kiip, som sägs komma att bli en massiv aktör på marknaden.

Post Author: Bryad