Site Loader

Dags för den fjärde och sista delen i vår resa genom entreprenörsvärlden där jag tittar närmare på unga individer som genom hårt arbete, utan rädsla att misslyckas, kastat sig in i affärslivet med sina idéer och nått stora framgångar. Det gemensamma med alla dessa entreprenörer är att dom utvecklat en produkt eller affärsidé som helt och hållet varit verksam online.

Scooters

Vid 13 års ålder, fick londonbon Dominic McVey idén att börja importera scootrar från USA till England, då dessa var betydligt billigare i USA och även med importavgifter och skatter så kunde han ändå sälja dem billigare än de priser som fanns på marknaden då. Han hade tjänat sin första miljon dollar innan han var 15 år gammal. Idag är McVey god för över $10 miljoner.

Fastigheter

Gary Martin är en irländsk entreprenör som redan vid 15 års ålder startat sin första verksamhet, när han ägde en nattklubb. Två år senare tog han steget in i fastighetsbranschen och vid 18 års ålder, blott tre år efter att han startat sin verksamhet, var han god för $20 miljoner, en siffra som är betydligt högre idag.

TakingITGlobal

Michael Furdyk startade vid 17 års ålder TakingITGlobal och spenderar idag sin tid och fokus på att expandera företaget i de 200 länder som företaget är verksamma idag. Verksamheten har gjort Furdyk till en multimiljonär.

Makin’ Bacon

Abbey Fleck tog fram, vid blott 8 års ålder, den första teknologin som gjorde det möjligt att använda micron för att steak bacon och det passande namnet på företaget blev då så klart Makin’ Bacon. Sedan lanseringen och framgången med denna produkt har hon medverkat på en rad talkshows där hon delade med sig av hur hon kom på idén och lanseringen av produkten.

Online poker

Här har vi en känd kanadensare, som hade ett sinne för poker, vilket gjorde att han började spela online redan vid 15 års ålder. Ganska omgående började han skörda framgångar och tillhör idag en av de mer framgångsrika spelarna online, med över $5 miljoner inspelat.

Webbdesign

Carl Churchill började pyssla med webbdesign så tidigt som vid 12 års ålder. Hans hobby blev sedan hans levebröd och denna engelske entreprenör är idag, vid 19 års ålder, värd $10 miljoner. Han har också fått smeknamnet som den brittiske Bill Gates.

Jagex Game Studio

Ännu en multimiljonär från England. Andrew Gower är en spelutvecklare som startade Jagex Game Studio. Intresset för spelutveckling startade redan vid 8 års ålder. Idag är han den 46:e rikaste entreprenören i England, värd över $200 miljoner.

Shuppa

Patrick Collison vann under tonåren en mängd vetenskapspriser i tävlingar. Han lanserade företaget Shuppa med sin bror och flyttade strax efter till Kalifornien där han tjänade sin första miljon innan han var 19.

E-glasögon

James Murray Wells insåg under sin tid på college att det inte fanns någon onlinebutik för glasögon, en optiker som kunde skräddarsy glasögon till sina kunder. Ganska snabbt därefter lanserade han sin butik som han finansierade med sitt studentkapital. Redan under första året drog han in över $4 miljoner.

Post Author: Bryad