Site Loader

Dags för den fjärde och nästsista delen i vår resa genom den unga entreprenörsvärlden där jag tittar närmare ungdomar som genom hårt arbete, envishet och tro på sig själva, utformat sina idéer till en verksamhet och detta på ett framgångsrikt sätt.

Fish Flops

Som 15-åring skapade Madison Robinson Fish Flops, en onlinebutik som från början endast sålde flip-flops med unik design och inriktning på tonåringar. Det dröjde inte länge förrän hon utökade sitt sortiment och även lanserade en app som kunde hjälpa ungdomarna i deras handel och designönskemål. Madison hade tjänat sin första miljon innan hon var gammal nog att börja övningsköra, vilket man får göra vid 16 års ålder i USA.

Justin Bieber

Vi kan naturligtvis inte ha en lista över framgångsrika ynglingar och inte ha med Justin Bieber. Han började sin karriär på youtube där han blev upptäckt och resten är idag historia. Han är utan tvivel den mest framgångsrika av alla ynglingar på listan men detta är också på grund av att han är en driven entreprenör, som idag har ett stort utbud av produkter och tjänster som bär hans namn, däribland kläder och parfym.

Chocolate Farm

Ända sedan hon var ett litet barn så har Elise MacMillan, tillsammans med sin mormor, gjort godis. Vid 11 års ålder fick hon möjligheten att arbeta med sin bror hos en kommersiell chokladtillverkare. Detta gav henne idén att starta sin egen chokladtillverkning vilket resulterade i skapandet av Chocolate Farm. Sedan dess har hon fått beröm av kritiker från både höger och vänster.

Bubble ball

Ibland kan den allra enklaste idén vara lösningen på dina problem, eller svaret på hur du ska tjäna pengar. När Robert Nay var blott 14 år gammal, “slängde” han ihop 4000 rader med kod, vilket skapade spelet Bubble Ball som han sedan la ut på Itunes som ett gratisspel. Inom loppet av två veckor hade över en miljon spelare laddat ner spelet vilket i sin tur gjorde att Nay tjänat $2 miljoner under samma period. Inte illa för en 14-åring, som fullföljde sin dröm och några rader kod senare, var han miljonär dock inte lika framgångsrik som svensken bakom världens populäraste spel, Minecraft.

Hårband

Julianne Goldmark och Emily Matsons affärer startade med produktionen av hårband i åttondeklass, efter att dom hade sett hårband på kändisar som de inte själva hade råd att köpa. Under sista året i skolan hade vännerna, tack vare en av mammornas kontakt med skådespelerskan Jennifer Aniston, börjar tjäna miljoner och idag plockar de två in över $10 miljoner per år.

Javascript tutorials

Connor Zwick började leka med javascript när han gick i mellanstadiet och vid 19 års ålder, skrev han några av de mest eftertraktade instruktionerna på marknaden. Skaparen av Flashcards+ app valde till sist att hoppa av sina studier på den anrika skolan Harvard för att istället studera under skaparen av Paypal.

MySocialCloud

Syskonen Scott samt Stacey Ferreira drog igång MySocialCloud.com när Scott gick på college och Stacey fortfarande gick på gymnasiet. Inspirationen och entreprenörskapet kommer dock från deras far som under deras yngre år arbetade på både IBM och Google.

Post Author: Bryad