Site Loader

Den gamla sortens dator var nästan lika stor som ett hus och gick inte att transportera med sig till skolan till exempel. Dagens datorer finns som både små, fina bärbara till stationära som man har stationärt i hemmet. Det finns speldatorer och man använder datorer när man komponerar musik och den lagrar hur mycket information som helst. I skolorna runt om i landet har datorn en otroligt viktig funktion i undervisningen och underlättar vardagen för många elever och naturligtvis även lärare. Du kan spara dina läxor, tentor och slöseriet med papper skulle kunna minskas otroligt mycket om man tänker på miljön i detta sammanhang också

Vad ska du ha din dator till?

 

Beroende vad du skall använda din dator till så finns det olika lagringsutrymmen på olika datorer liksom det finns olika prisklasser på dem. Skall du ha en speldator med hög prestanda krävs att det finns mycket ”minne” som sparar dina spel. Sedan spelar skärm-storleken också stor roll om du sitter mycket vid datorn så du inte anstränger synen för mycket. En annan detalj arkitekter kan använda sig av är att lägga in alla sina ritningar i ett särskilt ”rit-program” som räknar ut avstånd och mycket som är viktigt att spara. Författare sparar sina skrivna verk på datorn så sitter de där och tar ingen plats som en massa pappers-lappar skulle ha gjort. Alla myndigheter har också stor nytta av datorer i sitt dagliga jobb. Man slipper pärmar med papper som ”försvinner” och det går snabbt och smidigt att få fram akter och journaler även inom sjukvården och alla patienter kan få sina journaler utskrivna snabbt och smidigt om dom skulle behöva det. Är man en person som shoppar mycket sitter man nog ganska ofta och beställer hem kläder och slipper springa runt i alla affärer och prova om man har dåligt med tid. Vill man beställa hem matkassar går det också utmärkt då man inte ens behöver gå utanför dörren där heller.

Vad ska du ha din dator till?

De som har svårt att uttrycka sig i tal och har ett handikapp kan få datorer anpassade så att en röst talar åt dem så att de fortare kan bli förstådda i samhället och inte blir utanför. Mycket bra uppfinning! Du kan snabbt googla efter all tillgänglig information i hela världen och slipper ringa runt och sitta i långa telefonköer som man aldrig kommer fram i. Du kan slå på datorn vilken tid på dygnet som helst utan att ”störa någon”. Att datorn uppfanns har hjälpt många människor att få tillbaka sitt sociala liv igen. Eller rättare sagt till att få ett socialt liv som de kanske inte hade innan datorns tid. De får fatt i vänner och släktingar på många olika sociala nätverk. Ibland är det lättare att ”skriva en rad” än att ringa som många ibland drar sig för om de inte till exempel haft kontakt på många år. Och det finns ju en dator för alla: Du kan få vilken färg, modell, kapacitet du än vill. Det finns små bärbara datorer som du kan ta med vart du än går som till exempel i jobbet, skolan eller din arbetsplats. En för alla smaker alltså!

 

Post Author: Bryad