Site Loader

Innan mobilen fanns på marknaden var det inte lika lätt att få tag på varandra i vardagen. Man var då tvungen att ringa på den vanliga telefonen. Jag är helt övertygad om att livet var mycket lugnare och mindre stressigt innan mobilen. Den påverkar oss alla, gammal som ung och nuförtiden fungerar inte livet utan mobilen för många människor. Per person och dag används mobilen i fyra (4) komma sju (7) timmar! Den används av så många till precis allt i vardagen. En period varnades det för att använda mobilen för länge mot örat, den kunde utlösa tumörer, men nu har inga såna larm-rapporter hörts på länge. Men för den sakens skull vet man ju inte med säkerhet att de är ofarliga!

Det spelas spel, chattas, fotograferas, snapchattas, skrivs sms och mms så det står härliga till mest hela tiden. Från allra första början var det inte tänkt att mobilen skulle ha en sådan genomslagskraft, eller att den skulle ha sådär många funktioner ens, utan det var helt enkelt bara tänkt att det skulle ringas till och från den och enbart detta. Nu säger rönen om mobiler att om man sitter för länge böjd över en mobil så kan din nacke bli snedställd och det är ju absolut inte bra för yngre barn! Påverkar så klart även vuxna, men eftersom barn växer så påverkas de ännu mer av detta. Att både barn, ungdomar och naturligtvis vuxna använder mobilen så mycket kan bero på att de följer olika sociala medier ganska slaviskt. Exempel på dessa är Instagram bland andra som är otroligt populärt. Många tycker också att mobilen ger trygghet. Skall du till exempel gå ensam hem några kvarter på kvällen är det ju guld värt att du har en mobil. Detta är nog en av de bästa funktioner den har tycker jag personligen. Och att du kan nå larmnumret 112 ifall det händer något akut. En del tycker att mobilen påverkar människor som en drog – man kan helt enkelt inte vara utan den!

Tillgänglig dygnet runt

Måste man helt enkelt vara tillgänglig alla timmar på dygnet tro? Ja, en del anser ju det. Och så kommer vi tillbaka till att självklart skall man vara tillgänglig uti fall att: Något inträffar! Då är det tur att den finns – vår mobil. Unga som inte använder eller är ägare till en mobil blir ju lätt utanför. Alla kompisar har en och en del av dem har ”den allra senaste” modellen så en aspekt är ju att det inte är lätt som förälder att stå emot trycket på barnen, eftersom kompisarna äger mobiler så då kan lätt utanförskap uppstå om barnen inte har egna moderna mobiler. Ibland glömmer man sin mobil bredvid sig i sängen och det stör definitivt nattsömnen om den tänder sig framför ansiktet när ett sms eller meddelande från till exempel Messenger anländer. Och blir sömnen störd så blir ju hela nästa dag en dag då man blir väldigt trött. Som sagt många kan inte leva sitt liv utan mobilen, men man behöver kanske inte vara tillgänglig tjugofyra (24) sju (7) heller!

Tillgänglig dygnet runt

 

Post Author: Bryad