Site Loader

En surfplatta är så liten och smidig att du kan ha med den i skolväskan eller handväskan! Mycket smart att ha med sig om man inte vill bära runt på en dator som ju är mycket tyngre. Många hävdar att surfplattan är mycket bekvämare för du kan ligga och mysa både i en fåtölj eller sängen och den är väldigt praktisk att ha med där. Det är ju varken en dator eller mobil utan ett mellanting mellan dessa två. Har väl inte riktigt lika stor kapacitet som en dator, men är mycket behändigare att ha med sig överallt. Den har lite större skärm än en mobil, så på det viset slipper man ta på ”läs-glasögonen” om man nu använder såna som jag gör. Surfplattan är särdeles mycket praktisk!

Om man skall mysa med en film på TV tillsammans med en kompis eller kolla på en romantisk film med din käresta blir det ju helt klart skillnad på intimiteten om ni kollar på en surf-platta! Den ger en ”närhet” varken en TV eller dator kan konkurrera ut. Vill man kolla på till exempel YouTube om man jämför med mobil och surfplatta så ger ju surfplattan en klarare, tydligare och finare bild än en mobil! Det är ju nu en smaksak vilken man oftast vill eller har behov för att använda, men surfplattan kommer i alla fall inte på sista plats bland kandidaterna! Ska man ge bort en fin present så varför inte en surf-platta som ju är betydligt billigare än en dator eller mobil.

Du kan titta på film

En del film-företag ger ut filmer som enbart är menade för surf-plattor och det beror nog på att det är mycket mysigare att kolla på en sådan och det är nog också syftet menar företagen. Samtidigt som du ser en film på din surf-platta så har vissa modeller en liten fiffig sak som gör att du ser vad som händer, om du till exempel får ett meddelande på Messenger: Då dyker en liten sido-text upp i bilden så att du snabbt kan kolla vad du fått. På de surfplattor som jag kollat på kan man skriva på skärmen med en särskild penna avsedd för detta ändamål. Man kan måla och göra oändliga saker med den också, så tekniken går verkligen framåt! Även om man använder samma surfplatta hemma flera stycken så kan man registrera flera adresser på den och logga in med sitt egna lösenord så det är praktiskt.  Surfplattan är mycket populär den också bland både gamla och unga, så den kommer inte att ”gå ur tiden” alls. Sedan finns också läsplattor. Men läsplattorna är till för att läsa böcker med på ett bekvämt sätt. Till skillnad på en vanlig bok är det ju ljus i läsplattan så på det viset förenklar den vardagen samt att du kan förstora texten för oss med läsglasögon då. Surfplattan har sitt tangentbord på skärmen så att du praktiskt ska kunna manövrera det därifrån. Den är superenkel att använda. Det mest praktiska jag vet med surfplattan är att titta på serier där mobilen är alldeles för liten för det.


Du kan titta på film

Post Author: Bryad